top of page

Meet the designer!

Mijn naam is Mette, en als branding expert help ik jou een brug te slaan tussen jouw huidige bedrijf en de toekomst visie die je voor ogen hebt. 

 

Waarom ik zo graag dingen in de wereld wil veranderen en beter maken, komt vooral omdat ik zelf een aantal pittige levenservaringen heb meegemaakt in deze 24 jaar op de planeet. Nu wil ik niet mijn hele privé leven op het internet gooien, maar de algemene highlights kan ik wel met je delen. Dan snap je meteen waarom ik dit ben gaan doen.

Waarom deze maatschappelijke/sociale missie?

Lees lekker mee.

Mette Pietersma, maatschappelijke missie, impact, huisstijl ontwerp, merkstrategie

De rollercoaster achter mijn missie

Er zijn 3 levenservaringen (en ik ben nog maar 24, moet je nagaan…) waardoor ik nu vanuit mijn tenen de motivatie voel om in deze branches te helpen:

 

Mijn middelbare schooltijd is een blur, ik heb mij in die tijd volledig afgesloten omdat ik het mentaal zwaar had. Ik was het pispaaltje van de klas, en mijn ouders waren net gescheiden. Dat is veel voor een 13 jarige. En net nu ik denk alles op een rijtje te hebben, is er een dierbaar persoon van mij in transitie. Wat ook moeilijke emoties en zware gesprekken met zich mee brengt. It's a lot…!

 

En nu zijn er dus mensen (godsgeschenken als je het mij vraagt) die andere mensen helpen om met dit soort issues om te gaan.

 

Kindercoaches, mediators, psychologen en therapeuten. 

Maar ook boudoir fotografen die vrouwen helpen hun zelfbeeld te boosten. Organisaties die bejaarden weer plezier in hun leven geven. Initiatieven die voor mensenrechten op de werkvloer opkomen!

Voor deze ondernemers, organisaties, bedrijven, initiatieven, you name it, ontwerp ik dus huisstijlen.

Want ik zie om mij heen dat veel van deze bedrijven (vooral in de zorg) hier kansen laten liggen. Kansen om met hun branding hun expertise uit te stralen. Kansen om hun potentiële cliënten veilig te laten voelen, gehoord, en vertrouwt genoeg over komen om de drempel laag te houden om contact op te nemen. 

 

Klanten stellen zich op het moment dat ze hulp zoeken enorm kwetsbaar op. En wanneer er dan bijvoorbeeld op je website ook maar iets sketchy of onbetrouwbaar over komt, haken ze sneller af.

 

Vooral het werk in de zorg is zo onwijs persoonlijk, je moet bij mensen in een oogopslag het vertrouwen winnen, een band scheppen, een connectie maken.

Anders ben je ze kwijt.

Ik denk mee vanuit je merkstrategie, en ontwerp een huisstijl die de emoties overdraagt die nodig zijn onder je doelgroep om loyale klant/client/fan te worden. De huisstijlen die ik ontwerp zijn gebaseerd op jouw essentie, en zijn daardoor duurzaam en gaan lang mee. Ook al verandert je aanbod, je huisstijl zal bij je bedrijf blijven passen.

Dat is mijn verhaal, en wat is die van jou?

Mette Pietersma, maatschappelijke impact, merkstrategie, brand design

5 feitjes over mij!

Ik ben 1,54 m lang. Vandaar dat ik inmiddels bijna overstroom van passie, het past gewoon niet meer in dat kleine lijf van me! ;)

Ik houd niet van autorijden maar maak al te graag een ritje op mijn schakelbrommer. (Alleen met mooi weer…)

Ik draag bijna alleen maar zwart & wit, alle knallende kleuren verdwijnen simpelweg in mijn werk!

Ik heb maar 1 plant en toch vergeet ik hem altijd water te geven. Voorlopig nog maar geen huisdieren nemen…

Ik heb geen hobbies, maar wel vaak korte obsessies. Zo ben ik fanatiek wezen touwtje springen, skeeleren, heb ik snowboard lessen gehad, en nu ben ik formule 1 fan.

Ik vond het een feest om met Mette te werken. Haar creatieve blik en kritische vragen over mijn onderneming hield me scherp op het doel dat ik wil bereiken.

 

Als startende ondernemer komt er een hoop op je af. En moet je ook investeren. Maar hoeveel tijd en geld moet je investeren in een website of huisstijl? In eerste instantie heb ik eerst zelf geprobeerd om een logo te ontwikkelen maar ik liep al heel snel tegen mijn creatieve beperkingen aan.  

Samen met Mette hebben we daarom een mini branding gids gemaakt. Aan de hand van 1 korte vragenlijst en een paar korte online gesprekken lag er binnen een maand een prachtige huisstijl waarmee ik nu zelf makkelijk content en drukwerk kan personaliseren. Ik kan me hiermee dus concentreren op de inhoud én ik houd meer tijd over voor andere belangrijke zaken als klantenwerving.  

 

Ik vond het een feest om met Mette te werken. Haar creatieve blik en kritische vragen over mijn onderneming hield me scherp op het doel dat ik wil bereiken. Ik ben trots op het resultaat en ben blij dat ik de keuze voor deze investering heb gemaakt

bottom of page