top of page
  • Mette Pietersma

5x waarom goede typografie cruciaal is voor je merk

Ik durf te wedden dat jij het belang van goede typografie hebt onderschat. 👀


Hoe ik dat weet? Ik zie het dagelijks voor mijn neus mis gaan op Instagram. En dat is zo zonde..! Want typografie speelt stiekem een hele grote rol bij het opbouwen van de identiteit van een merk, en het communiceren van een verhaal. Hoe dan? Ik leg het je uit:


👉🏻 Onderscheidend vermogen: originele typografie helpt je merk te onderscheiden van je concurrenten.


👉🏻 Persoonlijkheid: typografie kan de persoonlijkheid van je merk overbrengen. Afhankelijk van het lettertype dat je kiest, kan je verschillende emoties en persoonlijkheden communiceren, zoals luxe, speelsheid of juist professionaliteit.


👉🏻 Leesbaarheid: De leesbaarheid van je typografie is cruciaal voor sterke communicatie! Je wilt dat je teksten makkelijk te begrijpen zijn toch? Het lettertype dat je kiest kan van invloed zijn op hoe makkelijk of moeilijk het is om je inhoud te lezen. 🙊


👉🏻 Consistentie: consistente typografie in alle media-uitingen zoals je website, social media, advertenties of zelfs verpakkingen, helpt bij het creëren van een samenhangende en herkenbare merkidentiteit.


👉🏻 Geloofwaardigheid: Goede typografie kan je merk er professioneler en legitiemer uit laten zien. Een slecht ontworpen of niet passend lettertype kan het tegenovergestelde effect hebben, waardoor je merk amateuristisch overkomt.


Kortom, typografie is een belangrijk onderdeel van je merkidentiteit en kan van invloed zijn op hoe mensen je merk waarnemen.


Wil je weten welke verbeteringen er te behalen zijn in jouw typografie keuze? Plan een gratis kennismakingsgesprek in, dan kijk ik even met je mee. 🙆🏼‍♀️


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page